Ako sa ochrániť pred vlámaním

Váš byt je jediné prostredie, kde máte kontrolu nad tým, kto sa môže dostať k vám alebo k vašej rodine. Ochrana vášho bytu a rodiny pred kriminálnym vniknutím by mala byť na vysokom poste na vašom zozname priorít. Investícia do alarmu, bezpečnostných zariadení a mreží na okná sa určite vyplatí.

Zdá sa, že najčastejšou hrozbou pre bytovú jednotku je vlámanie. Vlámanie je podľa definície nekonfrontačným zločinom, ale na obeti môže zanechať pocit zraniteľnosti a ohroziteľností. Aby ste zabránili vlámaniu, je dôležité najprv pochopiť, kto vlámanie pácha a prečo. Väčšina bytových vlámaní sa vyskytuje počas dňa, keď väčšina ľudí odíde do práce alebo do školy. Vraždy sa vyskytujú aj v noci, keď sú zjavné príznaky toho, že nikto nie je doma alebo obeť spí. Väčšina zlodejov bytov sú mladí muži, ktorí hľadajú veci, ktoré sú malé, drahé a môžu byť ľahko prevedené na hotovosť.

Zameriavajú sa najmä na elektroniku – notebooky, herné systémy, televízory, zlato, striebro, šperky, zbrane a elektrické náradie. Všetky tieto predmety sa môžu predávať – či už v bazároch alebo cez čierny trh. Je to celkom jednoduché. Je treba spomenúť, že väčšina zlodejov je vo vašom byte alebo v dome 12 minút.

 

Myslíte ako zlodej

Aby ste ochránili svoj byt, musíte sa na to pozrieť spôsobom, akým by sa na to pozeral zlodej. Nájdite bezpečnostné chyby a navrhnite bezpečnostné opatrenia, aby ste potenciálnych zlodejov vyhnali.

Väčšina zločincov nie je veľmi múdrych, ak teda nehovoríme o skutočných profesionáloch. Opäť platí, že podľa FBI typický zlodej nie je profesionálny. Namiesto toho je to mladý chlapec, ktorý žije vo vzdialenosti niekoľko kilometrov od vášho domova. Takže sa najprv pozrite na najzrejmejší vstupný bod. Tým bývajú najmä dvere. 34% zlodejov sa dostane do bytu týmto spôsobom. Okná sú tiež obľúbenou voľbou.

Vždy pred odchodom z domu zatvárajte všetky okná a zamknite dvere. Ak chcete mať 100% pocit zabezpečenia, stavte na kamerový systém, ktorý bude strážiť vašu nehnuteľnosť 24 hodín denne. Týmto spôsobom budete môcť sledovať dianie v objekte i na diaľku.

Sex Cam

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply