Ako si vybrať reproduktory?

V prvom rade by ste mali vziať do úvahy veľkosť miestnosti. Veľmi dôležité je totiž ich rozmiestnenie. Rovnako by ste si mali položiť otázku, čo vlastne od reproduktorov očakávate. Budú vám slúžiť na počúvanie hudby, alebo skôr ako domáce kino, vďaka ktorému sa pozeranie filmu zmení na ozaj precítený zážitok?

Parametre, ktoré by ste pred kúpou mali zvážiť Frekvencia – ide v podstate o to, v akej frekvencii budú reproduktory hrať. Ide v podstate o pásmo od 6 do 10dB.

Deliaca frekvencie – basový reproduktor v tomto mieste prestáva hrať, jeho miesto prevezme výškový reproduktor.

Rozmery – veľkosť reproduktorov by mala byť priamo úmerná k veľkosti vašej miestnosti. Do malej miestnosti sa vám neoplatí zakúpiť veľké reproduktory a naopak.

Hmotnosť – aj z tohto parametru dokážete veľa vyčítať, vo všeobecnosti platí, že čím viac reproduktor váži, tým je kvalitnejší.

Citlivosť – ako je reproduktor účinný a aký potrebuje výkon. Platí, že každé 3dB sa rovnajú dvojnásobku výkonu.

 

Účel, na ktorý budú reproduktory slúžiť

Hudobné reproduktory sa oplatí kupovať v zostavách. Pokiaľ nepatríte k náročným konzumentom hudby, zostava 2.0 bude viac ako postačujúca. Môžete siahnuť aj po zostave 2.1, ktorá obsahuje aj subwoofer. Rozdiel medzi oboma zostavami je v ich veľkosti a v basových frekvenciách. Ak nemáte v miestnosti voľný priestor, zostava 2.0 je ideálnym riešením. Reproduktory na pozeranie filmov sú zas o niečom úplne inom. Siahnuť môžete po domácom kine, ktorý filmový zážitok zintenzívni a zmení na nepoznanie. Odporúča sa zostava 5.1, ktorá obsahuje dva zadné reproduktory, dva predné reproduktory, jeden stredový reproduktor a subwoofer.

 

Rozmiestnenie reproduktorov

V každom balení nájdete návod na ideálne rozmiestnenie reproduktorov tak, aby bol zvuk čo najkvalitnejší. Nebojte sa však opýtať odborníkov, poradiť sa na diskusných fórach alebo zistiť užitočné informácie od hudobného maniaka vo vašom okolí.

Sex Cam

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply